Dimecres 3: english i plàstica

Bon dia!! Dimecres, dia de videocridades. De moment vos deixam feina         d´english i de plàstica. Què passeu un bon dia!

ENGLISH




PLÀSTICA

Què opinau d'aquest quadre d'aquí baix?

El podria haver dibuixat un nin de la vostra edat? 
És un retrat un poc mal fet?

El cert és que aquest quadre val mil.lions d'euros perquè el va dibuixar un pintor famós quan tenia 26 anys!
Però, com pot esser?- em direu. 
I jo us dic; -És genial!
I vosaltres contestareu: - Però si un retrat així també el puc fer jo! Això no és art de veritat!!! 
Bé. Ara us faré entendre l'art i al final de l'explicació i la feina podreu entendre aquest quadre i fins i tot us agradarà!!!
Què no? Començau a llegir: 
Mirau, us enrecordau d'aquesta frase? "L'essencial és invisible als ulls". Si, és de "El petit príncep".
Idò aquest artista volia transmetre això. 
Voleu veure un quadre que va pintar el mateix artista del retrat als 14 anys? Mirau.



-Però, com pot ser? -em direu. - Aquest quadre és molt dificil de fer per un pintor adult i el va fer aquest artista als 14 anys?.
És que no és un artista qualsevol. Esteim parlant de Pablo Picasso:



Un pintor de la mateixa generació que la de l'escriptor Antoine de Saint Exupery. Artistes (ja siguin pintors, escriptors, fotògrafs, directors de cinema...) que volien fer veure al públic l'essencial, que és invisible als ulls.
Aquesta generació d'artistes va viure el segle XX amb 2 guerres mundials i una guerra civil espanyola, a més de periodes de crisis i fam mundials...
I, precisament per això, volien rompre amb el passat i fer un art nou, diferent, que canviàs la visió i el pensament de les persones. Ells ja sabien fer quadres perfectes i realistes però volien fer alguna cosa més, alguna cosa diferent de les que fins en aquell moment s'havien fet. 
Per exemple, mai s'havia fet cap novel·la o llibre com el de "El Petit Príncep" que avui en dia segueix essent molt famosa i important. I Picasso fou un dels pintors que va fer un canvi  en les seves obres artístiques seguint la mateixa CORRENT DE RENOVACIÓ. 
Una d'aquestes corrents de renovació fou anomenada CUBISME. Observau l'evolució de les obres de Picasso a través de les etapes que va passar

Etapa clàssica:

 "Arlequí"


Etapa blava: Aleshores vivia a París i el seu millor amic se va morir. Va passar per un període de tristesa i ho pintava tot amb un to blavós:


Etapa rosa:
"Família de Saltimbanquis"


Etapa de transició:
 "Les banyistes"


"Autorretrat"


Etapa cubista:
"Autorretrat"
 Veis la diferència entre un retrat cubista com el d'aquí baix un no cubista com el d'aquí dalt?
Recordau, per fer un dibuix cubista s'han d'emprar línies rectes o quasi rectes, triangles, quadrats rectangles, angles...




  "Les senyoretes d'Avignon"


"Guernica" Quadre fet al 1937 per denunciar el bombardeig de la població basca de Gernika per l'aviació nazi alemana a la guerra civil espanyola. És un quadre contra la guerra mundialment famós:
 
"Bodegó"


"Retrat de Dora Meer"

El CUBISME és un moviment artístic del segle XX
Se caracteritza per plasmar un objecte des de diferents angles i emprar figures geomètriques com triangles, quadrats, rectangles, cubs i angles per a representar els objectes i les persones.
 És representa la realitat no com la veim (per això ja està la fotografia) sinó com la percebem, com la sentim.
 El que us proposam és fer un dibuix cubista com els d'en Pablo Picasso. Podeu fer un autoretrat, un retrat de qui volgueu, una persona, un animal, una escena, objectes...
Per ajudar-vos aquí teniu uns patrons-guia per als vostres dibuixos, però vosaltres ho podeu fer a la vostra manera cubista.

En el primer patrò teniu a la 1era fila (ignorau els daus) un conjunt d'orelles, a la segona, d'ulls, a la tercera nasos, a la quarta boques...Tots d'estil cubista, per si els voleu copiar i utilitzar 

En el segon patró teniu uns pasos senzills per dibuixar un rostre cubista, però ja dic que només és una guia, per a que tengueu una idea, vosaltres podeu fer els vostres propis rostres cubistes...

A la tercera imatge hi ha uns exemples de rostres-collage cubistes fets per nins com vosaltres, però ja sabeu que és un exemple i que la vostra feina no té perquè ser un rostre o fet en collage. Com ja he dit abans pot ser una persona, animal, escena, objecte etc...com volgueu!!!
 

Au, idò! Mans a l'obra!!!!

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada