Dilluns 8: matemàtiques i english

Començam la setmana amb uns problemes de matemàtiques ben interessants i les activitats d´english. Ah! Al final de l´entrada també trobareu un vídeo molt interessant.

MATEMÀTIQUES

Sabeu qui és en Michael Jordan? Avui el coneixereu millor resolent aquestes activitats de matemàtiques. Però primer aclarirem alguns aspectes del bàsquet.
Es poden fer cistelles de tres tipus: triples ( valen 3 punts), tirs de 2 ( valen 2 punts) i tirs lliures ( valen 1 punt).




1. En Michael Jordan va nèixer el 17 de febrer de 1.963 a Nova York. Quina edat té ara?

2. Queda un temps per acabar el partit i el seu equip, els Chicago Bulls, perd 88 - 93 contra els Lakers. Jordan encistella durant aquest darrer temps 3 triples, 2 tirs de 2 punts i 3 tirs lliures. Sabent que els Lakers han fet 10 punts i que l´únic que ha anotat dels Bulls ha estat Jordan, quin ha estat el resultat final? Qui ha guanyat?


3. Durant un partit contra els Utah Jazz, Jordan va anotar 7 punts en 6 minuts. Si hagués mantingut aquest ritme d´anotació durant tot el partit, quants punts hauria aconseguit? (el partit es juga en 4 parts de 12 minuts cadascuna).


4. Calcula el perímetre dels 2 rectangles que formen el taulell de bàsquet.

5. L´estadi on juguen els Chicago Bulls és el United Center. Té una capacitat de 21.712 seients. Si cada entrada val 48,5 dólars, quina recaptació hi haurà un dia de partit si està mig ple? I si està tot ple?

6. El jugador més alt amb el que es va enfrontar en Jordan va ser en Yao Ming, que fa 2,29 m. Sabent que en Jordan fa 1,98m, quina diferència d´alçada hi ha entre ells?

7. En Jordan va jugar 1.072 partits de lliga, anotant 30,1 punts per partit de mitjana. Quants punts ha anotat en total en tots els partits de lliga?

8. Jordan també és famós pels seus bots a cistella. Quan botava per fer un "mate", ho feia a 1,21m d´altura (mesurant la distància dels seus peus al terra). Si la cistella està a 3,05m d´altura, quina distància li faltava per arribar a la cistella?


ENGLISH



VÍDEO

A bussejar s'ha dit!!!!

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada