Dimecres 27: english i plàstica

Bon dia! Avui ens tornam a veure a les videocridades. Mentrestant, vos deixam la feina d´avui.

ENGLISH

English activities



PLÀSTICA

Avui: la perspectiva

Els efectes òptics, el cinema, els efectes 3D. Tot està relacionat i la perspectiva no podia faltar. Però, que és la perspectiva? Gracies a ella els objectes dibuixats adquireixen profunditat i dimensionalitat. 

Quan més allunyats de nosaltres o a prop de l'horitzó estiguin situats els objectes, mes petits els veurem. Quan més a prop estiguin de nosaltres, més grans. Es per això que nosaltres veim en 3 dimensions, gràcies a la perspectiva.

Mirau el vídeo:



El resultat final de la nostra feina d'avui serà el que veis aquí baix. NO US PREOCUPEU PERQUE ÉS MÉS FÀCIL DEL QUE SEMBLA. Simplement seguiu el procediment pas a pas. Si arriba un moment que us cansau, deixa-ho fer i seguiu un altre dia o els dies que facin falta. No hi ha pressa ni data límit. Es  tracta d'aprendre i passar-s'ho bé amb la feina. Esper que us agradi.



 Què necessitarem:

-Full en blanc ò làmina
-Cinta adhesiva
-Llapis
-Goma
-Regle
-Esquadra o Cartabó
-Compàs
-Rotulador negre o punta fina negre(opcional)
-Colors(opcionals)


Procediment pas a pas:

1. Aferrau la làmina o el full apaisat a la vostra taula amb cinta adhesiva pels quatre cantons.

Feis una línia horitzontal més o manco a la meitat de la part superior del full.

 Posau el regle al costat esquerra del full i amb l'esquadra o cartabó aferrats al regle per a que sigui recte començau a fer la línia horitzontal. Després amb el regle acabau de fer la línia fins a l'altre costat.

ADVERTIMENT: Utilitzau les dues mans, una per aguantar el regle o esquadra i l'altra per fer les línies amb el llapis. A les fotos no surt la meva altre mà perquè l'havia de menester per a fer les fotos.




2. Ara mirau a la foto de dalt. A la línia horitzontal que acabam de fer marcau un punt a la distancia de 14 centímetres i 8 mil.límetres. És a dir 14,8 centimetres comptant des del costat esquerra del paper. Això ens indicarà la MEITAT de la línia. AQUEST SERÀ EL PUNT DE FUGA DE L'HORITZÓ.

Ara mirau les fotos d'aquí baix.

Posau el regle alineat a la part de baix del full. Amb l'esquadra damunt el regle com a guia feis una línia vertical des del punt central que en hem marcat fins arribar abaix.


 



3. Fixau-vos en la foto d'aquí dalt. Amb el regle feis una marca de 5 cm a cada costat de la línia vertical central.

Ara mirau la foto d'aquí baix. Uniu aquestes marques que heu fet abaix amb el punt de fuga. Utilitzau el regle. aquestes seran les línies bàsiques de la carretera.






 
4.Amb el regle feis dues línies més, aferrades a banda i banda de la línia central vertical a partir del punt de fuga. Seran per fer la separació central de les línies de tràfic de la carretera :



5. Feis dues línies més a banda i banda per acabar de delimitar la carretera. S'han de fer únicament amb el regle i a ull. L'únic requisit és fer línies rectes que tenguin en comú el punt de fuga. Això implica que contínuament esteim fent triangles:


6. A partir del punt de fuga de l'horitzó feim línies ( les que vosaltres volgueu) a la part dreta del full. Seràn LES LÍNIES D'AJUDA.:
RECORDAU: AJUDAU-VOS DE LES 2 MANS. UNA PER SUBJECTAR EL REGLE I L'ALTRE PER FER LES LÍNIES AMB EL LLAPIS.Jo no us ho puc mostrar perque per a fer la foto amb una mà estava aguantant la càmera. 


7. Feis el mateix a la part esquerra de la carretera i també per baix de l'horitzó com a la part dreta. Feis tantes línies com volgueu.


8. Després a la part dreta superior de l'horitzó:




9.Una vegada fets aquests pasos començarem a fer la casa de la dreta de la carretera.

Posam el regle alineat amb la part de baix del full i amb l'esquadra feim les línies verticals de la casa, la porta i la finestra. Ens ajudam amb les línies d'ajuda. També feim les linies que uneixen les parts superiors i inferiors de les portes i finestres simplement repassant més fort per les línies d'ajuda fins a unir-les:





FIXAU-VOS QUE UNA MATEIXA LÍNIA D'AJUDA UNEIX LES DUES LÍNIES VERTICALS SUPERIORS QUE FORMEN LA FINESTRA I LA PORTA.

UNA ALTRA LÍNIA D'AJUDA UNEIX LA PART INFERIOR DE LA PORTA  I UNA ALTRA LA PART INFERIOR DE LA FINESTRA.


10. Feim una petita línia recta inclinada a ull amb el regle per delimitar la teulada.

 I despres feim la teulada simplement repassant les línies d'ajuda.



11. Feim un arbre simple a la part esquerra.

 Després amb el compàs feim el Sol posant l'agulla al punt de fuga i feim mitja circumferència.

A la part esquerra superior per damunt de la línia de l'horitzó podem fer unes muntanyes de forma simple.

Podeu afegir els detalls que volgueu.

Seguidament podeu: O bé anar repassant més fort amb llapis i esborrar les línies que sobren amb molta cura, o bé repassar allò fet amb rotulador negre o punta fina i esborrar tot el llapis. Com volgueu:






I qui ho vulgui dibuixar i tengui temps i ganes ho pot fer. A mí m'ha sortit així:




Au idò! mans a l'obra!!! Esperam els vostres dibuixos!

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada