Dimarts 21: matemàtiques, plàstica, ed. física i solucions d´english.


Bon dia! Com ha anat la descripció? Els que l´heu acabada, la podeu enviar per correu al vostre tutor (una foto del quadern o la podeu picar a l´ordinador).

Avui retomam les matemàtiques amb dues feines. Primer un Kahoot de repàs i després tres problemes per pensar un poc.
Després, una feina de plàstica i una d´educació física ben divertida.

Ànims!!


MATEMÀTIQUES


Ja sabeu com funcionen els Kahoot. Posau el vostre nom i a pensar! Ja que només hi ha 100 intents per fer el Kahoot, el podeu fer 2 pics cadascun de voltros. Si el feis més pics, un company o companya no el podrà fer. Al nickname posau el vostre nom i llinatge.




Kahoot de matemàtiques





PROBLEMES-ENIGMA-TRAMPA (Els heu de resoldre al quadern).

1.   Una bruixa té 80 anys i un gnom en té el doble. Quan la bruixa tenia només la meitat dels seus anys, quina era l’edat del gnom?


2.   La bruixa i el gnom caminen junts. Per cada 2 passes de la bruixa el gnom en dona 5.  Al cap de  50 passes de la bruixa, quantes passes haura donat el gnom? 


3. Una bruixa fa una pòcima secreta per convertir en gnom al guarda del bosc i d’aquesta manera la deixi de molestar. A dins una olla al foc la bruixa hi posa:

- 500 mililitres d’aigua (0 calories).
- 250 grams de fideus fins (300 calories)
- 50 grams de ceba ben tallada (20 calories).
- 120 grams de pernil dolç (98 calories)
- Dues cuixes de pollastre que fan uns 300 grams (236 calories)
- Dues ales de rata-pinyada que fan uns 100 grams (154 calories)
- Un escarabat verd de 25 grams (15 calories)
- 30 grams d’escata de dragó verd (1272 calories)
- 15 grams de baba de caragol (4 calories)
- 10 grams de sal de la caverna verda dels trolls. (1000 calories).

Ho remena al foc durant una hora i surt una sopa deliciosament màgica. Aquell dia convida a dinar al guarda que tenia molta fam. La bruixa reparteix la sopa per igual en dos plats i tots dos se l’acaben tota. El guarda la troba deliciosa però no s’acaba de fiar de la bruixa així que al dinar du penjat pel coll un amulet màgic que el protegeix contra pocions fins un màxim de 1600 calories.
Tenint en compte que la bruixa és immune a les pocions, s’haurà convertit en gnom el guarda? Raona la teva resposta. 



PLÀSTICA

APRENEM A FER UN COLLAGE

1. Qué es un collage?

És una composició artística en la que es fa un dibuix o una imatge a partir de retalls de papers de colors, fotografies o dibuixos de diaris o revistes.

2. Qué necessitam?

Una làmina Din-A-4, o un full en blanc o de quadern.
Tisores, goma o barra d’aferrar, diaris o revistes velles o papers de colors o fullets de propaganda de supermercats o botigues que tenguem per casa.


3. Com es fa?

És pot fer de moltes maneres: o bé fer un dibuix primer del que volem fer i després anar retallant trossets de paper de les revistes de diferents colors o tonalitats i anar-les aferrant sobre el dibuix, o bé, anar retallant i aferrant directament pensant fer alguna figura o composició que tenguem en ment.



















EDUCACIÓ FÍSICA

Hola nins i nines, ja anam per la sisena setmana de confinament  i vos anim a què cada dia dediqueu, tenint en compte les possibilitats de cadascú, a fer un poc d'exercici ja que vos ajudarà a aguantar millor aquesta situació que estam vivint. 
Aniré penjant propostes i si voleu vos anim a que m'envieu un e-mail per contar-me com ho feis, com vos trobau, alguna foto... tot el què vos faci ganes.
Vos va agradar el fitness de les lletres?  

Què vos va semblar?


Aquesta setmana ACROSPORT. 


Comentaris

  1. Es pot fer amb qualsevol material, capses de cartro de cereals, restes d'envasos o fins i tot retalls de paper pintats per nosaltres mateixos. Perdonau la tardança però no ho havia vist fins ara, m'havia passat de llarg aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Llo m'he equivocat amb el collage i ho he fet d'una altra manera.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada