Dilluns 30 de març: matemàtiques i english.

Bon dia, avui començarem amb uns quants problemes aritmètics. Ja sabeu que no els heu de copiar, basta posar les dades al quadern i fer les operacions per resoldre´ls.
Després, vos deixam la feina d´english per avui. Ànims i bona setmana!


PROBLEMES

Recordau quines paraules clau ens ajudaven a resoldre els problemes



1.- A l´autobús de línia que va de Felanitx a Portocolom, que fa 25 metres de llarg,  hi van 65 persones. A la primera aturada en pugen 14 més, i en baixen 28. A la segona hi pugen 15 persones. Quantes persones continuen a dins de l’autobús?


    2.-Na Laia té un bitllet de 100 €, un de 50 € i un altre de 20 €. Compra una revista que val 12 € i un llibre que en val 39€. Quants diners tenia, la Laia? Quants diners li queden?


    3.- En Mohamed gasta cada dia 19 litres d’aigua per dutxar-se i 23 litres per regar el jardí. Quants litres d’aigua gasta en una  setmana?


    4.-El CEIP S´Algar ha comprat 12 ordinadors, 8 tablets i 12 prestatgeries. Cada ordinador val 1.200 € , cada tablet, 200 € i cada prestatgeria 125€ . Quant s´ha gastat l´escola en material informàtic?


    5.- Avui han arribat al port 7 barques amb 325 quilos de sardines cadascuna i 4 llaüts amb 215 quilos de lluç cadascun. Quants quilos de peix han arribat al port?



   6.- En Manel és forner. Dilluns va vendre 350 barres de pa; dimarts, 34 barres més que el dilluns, i dimecres, 52 barres menys que el dimarts i el dilluns junts. Quantes barres va vendre en total?


7.- La mestra Xisca rep cada dia a l'ordinador, de dilluns a divendres,  113 correus electrònics, 34 dels quals són de                    l´Ajuntament de Felanitx. Quants correus electrònics procedents de l´Ajuntament rep cada setmana?


8.- La mestra Antònia ha comprat 37 caixes de galetes per a un campament. En cada caixa hi ha 50 galetes de xocolata i 36 galetes sense xocolata. Quantes galetes de xocolata ha comprat en total?



ENGLISH



Per accedir a la feina d´english, només heu de pitjar damunt d´aquest enllaç.




Comentaris